Kevään coolein muotihitti: nahkahame

Tehdäänpäs toinen asupostaus lyhyen ajan sisään... Edellinen asu oli hempeää, romanttista ja ihkua, mutta tämä on vähän dramaattisempaa ja myös paljon enemmän omintakeisempaa tyyliäni kuin herkät pitsit ja värikkäät kukat. Siitä kielii ehkä sekin, että eräs nainen sanoi minua ihan ystävällisesti baarijonossa rupatellessamme paholaisen näköiseksi ja eräs mies käytti virallisessa yhteydessä ilmaisuna "että et mene sinne ihan noitana..." Joskus olen ajatellut, että pitäisiköhän värjätä hiukset blondiksi, jospa näyttäisin sitten kiltimmältä ja minusta voitaisiin käyttää muuntyyppisiä nimityksiä.

Nahkahame on nyt todella in. Olen ajatellut, että koska en ravaa halpaketjumyymälöissä uusimpien muotivillitysten perässä, niin en ole kovinkaan trendikäs. Olenpas! Koska uusimmassa Trendi-lehdessä hehkutettiin sekä  pitsiä (jota oli edellisessä postauksessani) ja nahkahameita ja kummatkin minulla on, niin olen varsinainen trendisetteri!

Olin pitkään etsinyt klassista nahkahametta ja mikä säkä minulla kerrankin oli! Löysin huuto.netistä pari vuotta sitten Ritva Fallan Marimekolle suunnitteleman aidon - paino aina sanalla aidon - nahkahameen neljälläkympillä! Jännitin kovasti, että mitenkähän hame päälleni istuu, mutta se istui täydellisesti. Tämä on muuten ainoa Marimekon vaate, jonka omistan.

En ole harmikseni hametta montaakaan kertaa käyttänyt, koska vaikka kuinka hameesta pidän, niin olen silti vähän epävarma... Että arvaako sitä laittaa ihan arkipäivänä... Ei ainakaan työpaikalle! Tai, no, miksei siistin puseron kanssa, koska hameen mitta ja malli on säädyllinen. Nahka on hameessa mielestäni hyvin vaativa materiaali. Se tarvitsee kaverikseen jonkin erilaisen kuosin ja materiaalin, sillä muuten lopputulos voi olla... No, tilanteesta riippuen suttuinen, överi, hevihenkinen tai ilotyttömäinen. Minulla oli opiskeluaikaan keinonahkahousut ja pidin niistä kovasti. Ne olivat siistit ja suoralahkeiset ja käytin niitä arkipäivinä. Ihmettelenkin, että miten minulla oli silloin pokkaa pitää pöksyjä, jotka herättivät huomiota ja nyt sitten olen muka itsevarmempi ja aikuisempi ja arastelen nahkahameen käyttämistä. Mutta onhan siinä toki tietty viba tuossa nahkassa... On esimerkiksi pikkuisen eri asia, jos menen työhaastatteluun nahkahameessa kuin suorissa housuissa. 

Vappuaaton iltamenoihin eli Lost Societyn keikalle pukeuduin tyyliin, jonka koen hyvin omaksi. Halusin olla edes vähän tyylikäs ja siksi mikään nirunarutoppi ei tullut kysymykseen (eikä tällä löysällä yläosastolla muutenkaan). Vilasta ostamani punainen paita on ollut vähällä käytöllä ja olisi varmaan pitänyt käyttää sitä useammin, niin olisin huomannut, että se alkaa kiristää hartioista (suomeksi: olen lihonut). Paidan alareunassa on resori, joka veti hametta vähän kurttuun, mutta en antanut sen häiritä.

Laitoin ensin tavalliset mustat sukkahousut, mutta päätin tempaista ja kaivoin 5 vuotta vanhat pitsilegginsit käyttöön. Tiedän, että joku varmasti ajattelee, että ne tavissukkikset olisivat olleet tyylikkäämmät ja kuvia katsellessa kallistun samalle linjalle. Toki monet (miehet) varmasti ajattelevat, että pitsi+nahka on seksikästä, mutta sorry vaan, en pukeudu teitä ajatellen, koska minulle on ihan sama, mitä miehet asuistani ja minusta ajattelevat enkä koskaan tavoittele pukeutumisellani seksikkyyttä. Kengiksi kokeilin saappaita, mutta nahkahame ja nyörisaappaat yhdistettynä tummaan hiusväriini luovat mielikuvan, jota en haluaisi itsestäni antaa... Ja toinen syy on se, että muhkeet pohkeet eivät halua tehdä yhteistyötä saappaiden varsien kanssa. Kengiksi valikoitui siis Tapaksen nyörinilkkurit, mallia ajaton. 

Tällaisen asun tai oikeastaan kaikkien asujen kohdalla mietin aina, että onko koruhärpäkkeitä liikaa vai liian vähän ja olenko osannut yhdistellä kuoseja ja materiaaleja. Se lienee makuasia. Minulta puuttuu musta bilelaukku ja olen O.I.S.in kahdeksalla eurolla ostamaani laukkua käyttänyt ahkerasti ja vaikka yleensä inhoan tuollaista kuosia, niin tähän olen tottunut. Kunpa saisin jostain vastaavan mustan laukun ja vielä samalla hinnalla, niin olisin ikionnellinen!

Tätä statement-kaulakorua olen pitänyt paljon, mutta miksi en pitäisi korua, josta pidän ja joka on 100% nikkelitön samettinauhansa ansiosta? Sen kanssa on tosin vaikeaa laittaa muita koruja, mutta ikivanha Anna Gavrilenkon sormus pääsi pitkästä aikaa sormeani koristamaan.

Rannekoruna on aiemminkin nähty koruhässäkkä, joka on yksi parhaimmista Klingelin kylkiäisistä! Tämä on muuten aika kiva kuva, koska tässä paidan väri on lähimpänä oikeaa ja eri materiaalit ja tekstuurit tulevat esille kivasti.
Ai niin, huomaatteko, minä olen ihan kihartanut hiukseni! Enkä tee sitä enää toista kertaa. Kiharsin hiukset paksulla pyöreällä kiharruspuikolla ja luonnontaipuisista hiuksistani tuli suoremmat kuin normaalisti. Jos joku tarvitsee pari kertaa käytettyä Remingtonin kiharruspuikkoa, niin myyn sen kahdellakympillä! Minulla on nimittäin jo yksi hiusten suoristaja enkä toista tarvitse, mutta kunnolliselle kihartimelle olisi käyttöä.

Onko siellä muita nahkahameitten käyttäjiä? En ole livenä keneenkään hengenheimolaiseeni törmännyt, mutta olisi kiva kuulla, mitä mieltä olette nahkahameista ja/tai tästä asusta. P.S. Perverssit älköön vaivautuko!
Paita: Vila
Kaulakoru: Bijou Brigitte
Rannekoru: Klingel
Sormus: Anna Gavrilenko
Laukku: O.I.S.
Hame: Ritva Falla / Marimekko
Legginsit: Vila
Kengät: Tapas

Kommentit

  1. Kengät on ihanat! Kivasti yhdistelty erilaisia tekstuureja! Jos jotain muuttaisin tuosta setistä, niin paidan vaihtaisin johonkin tyköistuvampaan. Vaikka joku roikkuvakauluksinen neule. Ehkä vyö korostamaan vyötärölinjaa...Tai sit toppi ja bolerojakku tms. päälle. Jos hame olisi alaspäin kapenevaa kynämallia, niin silloin tuo paita toimisi paremmin. Nyt kun hame on suorakaiteen mallinen ja paita kans, niin vaikutelma on hieman laatikkomainen. Mut nahkahame on ajaton vaate. Nyt kovasti käyttöä, kun kerta on muotiakin :) Harmi kun myin omani kirpparilla pois...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Pukeutumisessa on otettava huomioon myös vartalon ongelmakohdat ja tuon paidan tarkoitus on peittää yhtä suurta sellaista :) Siksi tiukempi toppi tai vyö ei tule kysymykseen, ei näyttäisi kovin hyvältä, jos mahamakkarat tursuaisivat... Mutta olen kyllä samaa mieltä, että tyköistuvampi paita sopii paremmin hameen mallin kanssa, niin ei tulisi laatikkomaisuutta.

      En muista, milloin nahkahameet olisivat olleet näin pinnalla muodissa ja nyt onkin hyödynnettävävä tilaisuutta ja pidettävä tuota hametta :)


      Poista
  2. Nahkahameessa ei ole mitään vikaa, ei varsinkaan tuossa mitassa, eikä kukaan normaali ihminen pidä sitä millään tavalla pervona. Se kelpaa ihan hyvin arkeen, toimistoon, kouluunkin just tuollaisen asiallisen paidan kanssa :) Eri asia jos siihen yhdistäisi jonkin läpinäkyvän tissit tyrkylle tuovan pitsihärpäkkeen, jota paidaksi kutsutaan. Sukkahousuista täytyy kyllä olla samaa mieltä, että ehkä ihan tavan mustat sukkikset tuon kanssa ^.^'

    Samaa mieltä en ole edellisen kommentoijan kanssa paidasta, minusta se sopii hyvin vaikka onkin väljä. Niinhän se aina sanotaan, että jos alaosa myötäilee, yläosa suap olla väljä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti, että kukaan normaali ei pidä nahkahametta pervona! Möin muinoin huuto.netissä keinonahkahousuni pois ja ostaja alkoi viestitellä tyyliin "En malta odottaa, että saan pökyst jalkaan". Ja ostaja oli mies! Hyi! Mulle on varmaan siitä ja parista muusta tapauksesta jäänyt pervokammo :)

      Mä kyllä ihan rehellisesti sanoen toivoisin, että kroppa olisi sellaisessa kunnossa, että voisin tiukempia paitoja pitää ja yksi lookki, jota haluaisin kokeilla, on valkoinen tyköistuva paitapusero nahkahameen kanssa.

      Poista
  3. IHANAT sukkikset ja hame.. <3 <3 Love

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jos ollaan tarkkoja, niin ne on legginsit. Pitsisukkikset olisi kyllä paremmat, niin ei olisi nilkkojen kohdalla löysää ruttua.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)